25.11.2015 9211

Ikkinchi Toshkent Xalqaro Parrandachilik Forumi “YevroOsiyo-2015”ning tantanali ochilish marosimi bo‘lib o‘tdi


O‘zbekiston Savdo-sanoat palatasi, O‘zbekiston menejerlar uyushmasi hamda “Parrandasanoat” uyushmasi bilan hamkorlikda 2015 yil 24 noyabr kuni «Wyndham Tashkent» mehmonxonasining konferens zalida Ikkinchi Toshkent Xalqaro Parrandachilik Forumi “YevroOsiyo-2015”ning tantanali ochilish marosimi bo‘lib o‘tdi.
Forumni tashkil etishdan asosiy maqsad – respublikamizda parrandachilik sanoatini rivojlantirish, parranda yetishtiruvchi xo‘jaliklar uchun zamonaviy texnologiyalar va veterinariya hamda dori vositalarini etkazib berish, parrandachilik sanoatidagi jahon amaliyotida qo‘llanilayotgan ilg‘or boshqaruv tajriba va texnologiyalari bilan o‘zaro tajriba almashish, parrandachilik uchun zamonaviy mini-texnologiyalarni ishlab chiqarishni yo‘lga qo‘yish bo‘yicha masalalarni muhokama qilishdan iboratdir.
Forum doirasida parrandachilikni tashkil etish, veterinariya, omuxta-em ishlab chiqarish hamda parrandachilikda zamonaviy texnologiyalarni joriy etish yo‘nalishlari bo‘yicha taqdimotlar o‘tkazildi.

Qayd etish lozimki, parrandachilik sohasi hozirgi kunda O‘zbekiston agrosanoat kompleksida qisqa vaqt ichida parranda mahsulotlarini ishlab chiqarish hajmini oshirgan hamda aholini yuqori sifatli tuxum va parranda go‘shti bilan ta’minlagan, kun sayin rivojlanayotgan sohalardan sanaladi.
Amaliyotga zamonaviy texnologiyalarni tatbiq etish, profilaktik veterenar tadbirlarni o‘tkazish, ishlab chiqarishning yuqori sur’atlarini hamda parrandachilik korxonalarning mustahkam ish faoliyatini ta’minlaydi.

Xalqaro va mahalliy tajriba shuni ko‘rsatadiki, yuqori ishlab chiqarish sur’atlariga erishish uchun, ishlab chiqarish jarayonida parranda mahsulotlarining xavfsizligini ta’minlash, iste’molchilar ishonchini oqlaydigan ekologik toza va yuqori sifatli mahsulotlar hajmini oshirish lozim.

Forum davomida sohani rivojlantirish uchun soha oldida muhim vazifalar turgani va parranda ob’ektlarini qayta modernizatsiya qilish hamda yangilarini qurish, ishlab chiqarish hajmini oshirish, mahsulot sifati va assortimentini kengaytirish kabi vazifalarni amalga oshirmasdan erishib bo‘lmasligi ta’kidladi.
Ikkinchi Toshkent Xalqaro Parrandachilik Forumi “YevroOsiyo-2015”ning tantanali ochilish marosimi bo‘lib o‘tdi.

Forum doirasida parrandachilikni tashkil etish, veterinariya, omuxta-em ishlab chiqarish hamda parrandachilikda zamonaviy texnologiyalarni joriy etish yo‘nalishlari bo‘yicha taqdimotlar o‘tkazildi.

Qayd etish lozimki, parrandachilik sohasi hozirgi kunda O‘zbekiston agrosanoat kompleksida qisqa vaqt ichida parranda mahsulotlarini ishlab chiqarish hajmini oshirgan hamda aholini yuqori sifatli tuxum va parranda go‘shti bilan ta’minlagan, kun sayin rivojlanayotgan sohalardan sanaladi.

Amaliyotga zamonaviy texnologiyalarni tatbiq etish, profilaktik veterenar tadbirlarni o‘tkazish, ishlab chiqarishning yuqori sur’atlarini hamda parrandachilik korxonalarning mustahkam ish faoliyatini ta’minlaydi.

Xalqaro va mahalliy tajriba shuni ko‘rsatadiki, yuqori ishlab chiqarish sur’atlariga erishish uchun, ishlab chikarish jarayonida parranda mahsulotlarining xavfsizligini ta’minlash, iste’molchilar ishonchini oqlaydigan ekologik toza va yuqori sifatli mahsulotlar hajmini oshirish lozim.

Forum davomida sohani rivojlantirish uchun soha oldida muhim vazifalar turgani va parranda ob’ektlarini qayta modernizatsiya qilish hamda yangilarini qurish, ishlab chiqarish hajmini oshirish, mahsulot sifati va assortimentini kengaytirish kabi vazifalarni amalga oshirmasdan erishib bo‘lmasligi ta’kidladi.

So‘nggi yillarda parrandachilik korxonalari tajribasi va ular erishib kelayotgan yuqori ko‘rsatkichlarini ko‘rib ishonch bilan aytish mumkinki, hukumatimiz tomonidan belgilab qo‘yilgan vazifalar ijro etilmoqda. Biroq shuni ham unutmaslik kerakki, kadrlar malakasini oshirish, parrandachilik sohasini yuritishda xalqaro va mahalliy tajribalarni tahlil kilish va umumlashtirib borish lozim. Bunda esa bu kabi Forumlarning alohida o‘rni bor.
Forum davomida mutaxassislar va ishtirokchilar parrandachilik sohasi rivojida innovatsion yondashish, takliflar berish hamda mavjud muammolarni bartaraf etish kabi masalalar muhokama etildi va sohani rivojlantirishga oid zarur taklif va tavsiyalar berildi.